От прeхванатия от Русия разговор между висши германски военни за Украйна става

...
От прeхванатия от Русия разговор между висши германски военни за Украйна става
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната: Все още не е взето политическо решение за изпращането на ракети Таурус на Украйна

От прeхванатия от Русия разговор сред висши немски военни за Украйна става ясно, че не е взето политическо решение за изпращане на крилати ракети " Таурус " на Киев, съобщи през днешния ден министърът на защитата Борис Писториус по време на пътешестване до Швеция, представен от Ройтерс.

" В този диалог загатваха непрекъснато, че към момента няма политическо решение нито от страна на канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, нито от моя, по въпроса за изпращане на " Таурус " на Украйна ", съобщи Писториус на конференция.

Според министъра съдружниците на Германия не са разтревожени след абсурда към диалога, записан от руснаци. Той сподели, че през вчерашния ден е уведомил сътрудниците в Лондон и Вашингтон, че грешката е изолиран случай.

" Не са ядосани или разтревожени поради Германия, тъй като знаят, че имаме правила и че такива неща може да се случат ", сподели Писториус.

Германският министър на защитата съобщи още, че думите на френския президент, който прикани съдружниците на Украйна " да не бъдат страхливи ", не оказват помощ за решаването на проблемите на Украйна.

" Не се нуждаем от полемики за това да имаме повече или по-малко храброст ", сподели Писториус, представен от Франс прес. " Това в действителност не оказва помощ за решаването на проблемите, които имаме, когато става въпрос за оказване на допустимо най-голяма помощ на Украйна ", добави той.

Френският президент " призна " през днешния ден, че е призовал за " стратегически скок ", като загатна за опцията за изпращане на западни войски в Украйна. Макрон също по този начин счита, че Европа навлиза в миг, " в който не би трябвало да бъдем страхливи ".

Шведският министър на защитата съобщи от своя страна, че е " значимо да запазим (нашето) единение ", с цел да подкрепим Украйна.

Германия и Швеция подписаха съглашение за усилване на съдействието си по военни въпроси, по-специално в региона на ученията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР